22. huhtikuuta 2015

Sunnuntairuokaa

Sunnuntai ruokaa, nopeaa, helppoa, hyvää, mun pointti on nimenomaan nopeus ja helppous. En yleensä jaksa mitään super monimutkaisia juttuja, joihin tarvitsi käydä ostamassa mitä ihmeellisempiä aineksia, joita ei puoliakaan löydy tietenkään kuin jostain erikoiskaupasta tai viidennestä marketista mihin joutuu vaivautua. Noup, ei inspaa yleensä (poikkeuksia tietenkin löytyy). Tää resepti on jostain blogista alunperin, mutta en nyt enää muista mistä, enkä kyllä muista alkuperäistä reseptiäkään sinällään. Tämä on enempi ja vähempi mun joku oma muunnos. Eli sunnuntaina syötiin tonnikalapihvejä salaatilla ja kurkkukastikkeella.

SUPER HELPOT TONNIKALAPIHVIT
n. 8-10 kpl

1 prk tonnikalaa vedessä / 1 prk tonnikalaa tomaattikastikkeessa (tai muussa kastikkeessa) / 2 kananmunaa / basilikaa / merisuolaa / n. 0.5-1 dl korppujauhoja tai maissijauhoja / oliiviöljyä

Kaada vesi pois tonnikalasta, joka on vedessä ja kaada kulhoon. Sekoita toinen maustettu tonnikala kastikkeineen mukaan. Sekoita korppujauhot tai maissijauhot mukaan ja annan turvota hetki. Lopuksi iske kaikki loput ainekset sekaan ja sekoita tasaiseksi massaksi. Annan taikinan maustua sen aikaan kun teet kurkkukastikkeen. Tee taikinasta pihvejä ja paista oliiviöljyssä pannulla. Älä tee pihveistä liian isoja, pienet pihvit on helpompi paistaa ja kypsyvät nopeammin. Äläkä paista liian kauaa, ettei pihveistä tule kuivia. Voit vaihdella pihvien mausteita voi oman maun mukaan.

KURKKUKASTIKE

½ kurkku / n. 200 g kermaviiliä tai turkkilaistajugurttia (luomu) / suolaa / mustapippuria / ja halutessa vielä : valkosipulia / hunajaa / sitruunamehua

Raasta kurkku ja sekoita kaikki aineet keskenään. Mausta oman makusi mukaan. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa sen aikaa kun paistat pihvit. 

Toimii salaatin kanssa tai ruokaisampana uunissa tehtyjen tikkuperunoiden ja bataattitikkujen kanssa. Suosittelen! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti